A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az iráni férfinak, aki csomagtartóban csempészett illegális határátlépőket.


A megalapozott gyanú szerint a Németországban élő gyanúsított egy autóval érkezett Magyarországra azért, hogy illegális határátlépőket csempésszen Nyugat-Európába. A belépést követően a gyanúsított 2022. március 26. napján éjfél körül vett fel a járműbe Ruzsa külterületén 2, magát török állampolgárságúnak valló személyt, akiket a férfi megbízói juttattak át illegálisan Magyarország területére Szerbiából.

A gyanúsított ezután Ausztria irányába indult volna, de az osztrák és magyar rendőrök röviddel az elindulást követően igazoltatták, előállították, majd őrizetbe vették. A gyanúsított utasai a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén helyt adott és elrendelte a letartóztatást. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek