Szarvason és Bucsán is bűncselekmény gyanúja miatt történt rendőri intézkedés szombaton.

Szarvas külterületén szombaton 23 óra 45 perc körül egy személygépkocsi letért az útról és árokba csúszott. A balesetben senki nem sérült meg, de a jármű vezetője elgyalogolt a helyszínről - olvasható a police.hu összefoglalójában.

A bejelentés után a rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a balesetet okozó 26 éves szarvasi férfit.

Az eljárás során kiderült, hogy engedély nélkül vitte el munkahelyéről az autót és jogosítványa sincsen. Emellett a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála, ezért őt a rendőrjárőrök orvosi vizsgálatra és minta vételre vitték. A Szarvasi Rendőrkapitányságon engedély nélküli vezetés miatt indult ellene szabálysértési eljárás, valamint jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítják a nyomozók az autóst.

Lopás miatt állítottak elő négy bucsai férfit a rendőrök ugyanezen a napon a Szeghalmi Rendőrkapitányságra. A gyanú szerint 2021. november 15-e és 2022. március 25-e között Bucsa közelében, egy telephelyről elhoztak közel 300 ezer forint értékben akkumulátorokat, palatető elemeket, létrákat és többféle vasat. A rendőrkapitányság lopás miatt indított ellenük büntetőeljárást. A nyomozók azt is vizsgálják, hogy más hasonló vagyon elleni bűncselekményt követhetett-e el a négy férfi.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek