A Kunszentmártoni Járási Ügyészség indítványt tett egy csépai férfi és élettársa letartóztatására új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 42 éves férfi és 38 éves párja csépai házukban 2021. tavaszától egy éven át, heti rendszerességgel árusított kábító hatású, úgynevezett új pszichoaktív anyagokat (kréta, kristály) az arra jelentkezőknek – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Elfogásuk napján, 2022. március 16-án, az egyik vevőjük nem tudott készpénzzel fizetni az 5.000 forintos pakkért, ezért horgászfelszerelést adott érte cserébe.

Az ügyészség azért indítványozta a büntetlen férfi és a büntetett előéletű nő letartóztatását, mert tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával, bizonyítékok elrejtésével megnehezítenék a bizonyítást, s az is alaposan feltehető, hogy letartóztatásuk nélkül tovább folytatnák bűnös jövedelemszerző tevékenységüket.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványa alapján letartóztatta a gyanúsítottakat. A gyanúsítottak fellebbezése folytán a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen a letartóztatásról.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek