Ideiglenesen házi őrizetbe helyezéséről döntöttek korábban, de az ügyész fellebbezése nyomán visszakerült letartóztatásba az 56 éves férfi, aki megkéselt Balassagyarmat főterén egy nőt.


Ahogy arról hírportálunkon már korábban beszámoltunk, 2021. szeptemberében egy 56 éves budapesti férfi megkéselt Balassagyarmat főterén egy nőt. A kegyetlen támadó egy polgári peres tárgyalás – ahol ő volt a felperes – után várta a sértettet, azaz a per alperesét a bíróság épületének közelében egy padon ülve.

Amikor az 51 éves nő és ügyvédje mellé értek, a férfi hozzájuk lépett, lökdösni kezdte az ügyvédet, közben a sértett igyekezett tovább haladni. Ekkor a támadó a nála lévő 11,5 cm pengehosszúságú késsel egy gyors mozdulattal a nőt hasba szúrta, majd miután a földre esett, tovább szurkálta, húsznál is több sebet ejtve rajta. Kegyetlenségét csak akkor hagyta abba, miután az eset szemtanúi közbeavatkoztak. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Az emberölés kísérletével gyanúsított férfi 2021. szeptember 20. óta letartóztatásban volt, de az idén március 17-én megtartott ülésén a nyomozási bíró kiengedte őt a börtönből és bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A végzés ellen a Nógrád Megyei Főügyészség nyomban fellebbezést jelentett be, melyben kifejtette, hogy – különös tekintettel az igazságügyi szakértői véleményben foglaltakra – a bűnismétlés veszélye továbbra is fennáll az ügyben. A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezésnek helyt adott, és újra elrendelte a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban június 20-ig.

A férfit már vissza is szállították a büntetésvégrehajtási intézetbe – áll a Nógrád Megyei Főügyészség szerda délelőtti közleményében.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek