Kampánykörútja részeként Békéscsabán járt kedden Orbán Viktor miniszterelnök, aki látogatása kapcsán közösségi oldalán leszögezte: „Csak a Fidesz képes megvédeni a magyar családokat, csak egy nemzeti kormány képes a háború idején felelősen képviselni Magyarország érdekeit!"


Az nem segítség, ha tönkretesszük magunkat, bármennyire is az ukránokkal dobog a szívünk, az nem segítség, ha Magyarország közben tönkremegy – fogalmazott Békéscsabán Orbán Viktor.

Mint mondta, azt a kérését az ukránoknak meg a magyar baloldalnak, hogy mi egyszerűen zárjuk el az Oroszországból érkező energiavezetékeket, nem tudjuk teljesíteni, mert tönkretesszük vele saját magunkat. És kétli, hogy ezzel bárkinek segítettünk volna. Leszögezte: most a választásnak ez lett a legnagyobb tétje, a háború rombol, a béke épít. Belesodródunk vagy nem.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a kormányfői látogatásáról elmondta: a városházán egy asztalhoz ültek Szarvas Péter polgármesterrel, és közösen átnézték a közeljövőre vonatkozó terveket, elképzeléseket.

Elhangzott, hogy a kormányzat és az önkormányzat is érzi, nőtt a befektetői érdeklődés Békéscsaba iránt az M44-es, a könnyebb megközelíthetőség eredményeként, gépipari és mezőgazdasági feldolgozóipari lehetőségekről beszéltek.Hangsúlyozta, az M44-es 2025-re teljesen elkészül, eléri az M5-öst, és a kormány komolyan számol azzal az önkormányzati igénnyel, amely a békéscsabai repülőtér fejlesztését jelenti. Hozzátette, terítékre került az eszmecsere során a Zöld folyosó projekt megvalósítása, az István malom újjáépítése, valamint a Modern Városok Program keretében tervezett sportközpontok ügye is.Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek