A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 208 határsértőt tartóztattak fel és 267 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 8 esetben összesen 27 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Kelebia, Tompa Közúti Határátkelőhely, Mohács és Vaskút közigazgatási területén — írja a police.hu.

A Győr-Moson-Sopron megyében 3 esetben összesen 17 határsértőt tartóztattak fel Sopronkövesd, Nagycenk és Zsíra külterületén.

Budapesten 1 határsértőt tartóztattak fel. Komárom megyében 1 esetben 17 határsértőt tartóztattak fel Tatabánya külterületén. A Pest megyei Inárcson a rendőrök 9 főt tartóztattak fel.  Vas megyében Szombathelyen 11 főt tartóztattak fel az egyenruhások.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, szír, tunéziai, marokkói, török, pakisztáni, líbiai és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 20 esetben összesen 267 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 9 esetben 108 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 11 esetben 159 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, embercsempészés miatt 4, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek