A füzesabonyi nyomozók a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival együttműködve, több helyszínen egyszerre ütöttek rajta.

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen személyek ellen, mivel információ merült fel azzal kapcsolatban, hogy 2021 augusztusát megelőző időszakban több személy kábító hatású szerrel kereskedik Kompolton és a környező települések területén – tájékoztatta portálunkat Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Füzesabonyi és a Hevesi Rendőrkapitányság, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, valamint a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2022. március 1-én, Kompolton és Hevesen kutatást tartottak a gyanúsítottak otthonában, ahol elfogták őket. Mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az egyik gyanúsítottnál fegyver lehet, ezért a 43 éves kompolti férfit a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el.

A rendőrök négy kompolti és kettő hevesi lakost állítottak elő a városi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Egy 35 éves kompolti nő szabadlábon védekezhet, míg másik öt társát a nyomozó hatóság őrizetbe vette, továbbá kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását, melyet a bíróság 2022. március 3-án el is rendelt velük szemben.

A kutatáskor a rendőrök kábítószergyanús anyagokat és a csomagoláshoz, értékesítéshez, fogyasztáshoz használt eszközöket foglaltak le.   Az elsődleges szakértői vélemény alapján, a helyszíneken talált anyagok új pszichoaktív anyagnak minősülnek.Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek