Szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy 38 éves büntetlen előéletű sarkadkeresztúri férfi ellen, aki egy pultost molesztált.


A férfi 2021. július 19-én, 12 óra után nem sokkal tért be egy gyulai kocsmába, ahol ebben az időben csak a pultosnő tartózkodott. A férfi két üveg sört fogyasztott el, közben beszédbe elegyedett a pultossal. Később elment a mosdóba, és amikor onnan kijött, szóvá tette a sértettnek, hogy egy csikket talált. Mindketten odamentek a mosdóhoz, de csikket nem találtak, amire a férfi azt mondta, hogy „biztosan elfújta a szél”.

Amikor a nő visszaindult a pulthoz, a férfi hátulról megragadta a szoknyáját és azt eredménytelenül megpróbálta lerángatni a sértettről.

A sértett ekkor hátra fordult, és igyekezett magától ellökni a férfit, közben kiabálva mondta a neki, hogy „hagyja abba, engedje el, takarodjon innen”. A terhelt ennek ellenére nem tágított és két kézzel megragadta a sértett hosszú ujjú felsőjét, majd azt is megpróbálta lehúzni a sértettről. A sértett ekkor szintén próbálta magától ellökni támadóját, és monda neki, hogy sikítani fog, ha nem engedi el, amelynek hatására a férfi végül is elengedte a sértett ruházatát és kiment a kocsmából. Mint az az ügyészség közleményében olvasható:

A férfi cselekménye súlyosan szeméremsértő volt, megsértette a nő emberi méltóságát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek