Szabadtéri tűzhöz, elektromos tűzhöz és szivárgó üzemanyagtartályhoz is riasztották a tűzoltókat szerdán Békés megyében.


Egy lakóépület gyulladt ki szerda délután Gyula külterületén, a Bicere tanya közelében. A teljes terjedelmében égő épületből a tulajdonos kimenekült, de közben égési sérüléseket szenvedett, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a főépületet és a melléképületet az elektromos hálózatról leválasztották, majd két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották.

A beavatkozás során az egység az épületből kihozott két darab háztartási gázpalackot, valamint egy darab szénsav palackot. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a tulajdonos lakhatása másik ingatlanban megoldott.

A bekes.katasztrofavedelem.hu közlése alapján egy családi ház előszobájában berendezési tárgyak gyulladtak meg szerda délután Mezőhegyes külterületén, egy majorban.
Az esethez riasztott mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a bútorzatot, valamint a villanyóra szekrényt vízsugár segítségével eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták.

Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.  A tüzet feltételezhetően elektromos meghibásodás okozhatta, ezért az épület az elektromos hálózatról leválasztásra került. A helyreállítási munkálatok elvégzéséig az ingatlan lakóit rokonok fogadták be.

Egy teherautó megsérült üzemanyagtartályából szivárgott a gázolaj szerda késő délután Gyulán, a Henyei Miklós utcában. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a szivárgást mértékét csökkentették, a szétfolyását megakadályozták, majd egy tartályba a maradék üzemanyagot átfejtették. A talajba került és beszívódott üzemanyag eltávolításáról a továbbiakban a városgazdálkodás gondoskodott.

Békés megye tűzoltóit a szerda folyamán négy esetben riasztották szabadtéren bekövetkezett tűzesethez. Békéscsabán a délutáni órákban két helyszínen is égett a nádas, előbb a Vadász, majd a Zöldmező utca közelében kapott lángra az elszáradt növényzet.

Pár óra elteltével Gyomaendrőd és Szarvas közötti külterületen csaptak fel a lángok, majd kis idő elteltével Kertészsziget külterületén kapott lángra a vegetáció. A meggyulladt területeket a gyomaendrődi önkormányzati, valamint a békéscsabai és szeghalmi hivatásos tűzoltók oltották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek