Feltört és kifosztott öt pincét Szabadszálláson egy 22 éves helybéli. A kunszentmiklósi nyomozók az eljárást befejezték és vádemelést javasolnak.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói egy 22 éves szabadszállási férfit hallgattak ki idén február 7-én, mivel úgy gyanították, hogy feltörte a település egyik lakóépületének több pincéjét – közölte a rendőrség.

Ezt megelőzőleg sorban érkeztek a bejelentések január 15-én, ugyanis reggelre virradóra arra ébredtek a lakók, hogy az alagsori tárolókból eltűntek az értékeik. Volt, akitől szerszámgépeket vitt el a tolvaj, de olyan is, ahonnan befőtteket, szörpöket vagy csizmát lopott.

Az éjszaka több mint százezer forintnyi holmit sikerült összeszedni a férfinek.  

A rendőrök részletes adatgyűjtésének köszönhetően hamar eljutottak a fiatal tolvajhoz, aki a kihallgatásán beismerő vallomást tett. Arról is beszámolt, hogy milyen módon sikerült bejutni a tárolókba: hol lefeszítette a lakatot, hol pedig kibontotta a dróthálót, és a keletkezett lyukon bemászott. Az eltulajdonított szerszámokat eladta, az élelmiszereket pedig megette. A kunszentmiklósi nyomozók lopás vétség miatt folytattak eljárást a férfival szemben, amit a napokban befejeztek, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek