Katasztrófavédelmi összefoglaló a csütörtöki napról.

Egy tíz négyzetméteres műhely égett csütörtökön délelőtt Maroslelén, a Rákóczi utcában. A makói és a hódmezővásárhelyi tűzoltók három egysége fojtotta el a lángokat, személyi sérülés nem történt.

Két főépület és három melléképület károsodott abban a tűzesetben, amely csütörtökön délután történt Tiszasziget településén. A főügyelet a szegedi, a ruzsai és a makói hivatásos tűzoltók öt hivatásos egységét, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberét riasztotta a helyszínre. Az egységek összesen hat vízsugárral oltották a lángokat. A tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz továbbterjedését megakadályozták,  az épületek egy részét megvédték az egységek. A tűzesetben senki sem sérült meg, az anyagi kár jelentős.

Három szabadtéri tűzesethez riasztották Csongrád-Csanád megye egységeit csütörtökön. Csengelén, Hódmezővásárhely külterületén, valamint Ruzsán csaptak fel a lángok a kiszáradt aljnövényzetben. A gyors és szakszerű tűzoltói beavatkozásoknak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Súlyos balesethez riasztották a szentesi tűzoltókat csütörtökön délután. Teherautó és személyautó karambolozott Szegvár és Szentes között, a 4521-es úton. A baleset következtében a személyautó sofőrje a roncsok közé szorult, őt a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A műszaki mentés idején teljes útlezárás volt érvényben.

Sérülései miatt egy idős asszony nem tudott ajtót nyitni a mentők munkatársainak csütörtökön Szegeden. A Sárkány utcába riasztották a város hivatásos egységét, a tűzoltók a bejárati ajtót felfeszítve jutottak be a lezárt lakásba. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a mentők megkezdhették a sérült ellátását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek