Helybenhagyta a Debreceni Ítélőtábla az Egri Törvényszék elsőfokú ítéletét Sz. G. vádlott bűnügyében – tudatta hétfőn a Heollal Fórizs Ildikó, az ítélőtábla sajtótitkára.


A törvényszék a terheltet nyereségvágyból és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki korábban bűnösnek, s őt 18 év fegyházbüntetéssel sújtotta, mellékbüntetésül tíz esztendőre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Elrendelt vele szemben 30 ezer forint vagyonelkobzást is.

Az elsőfokú határozat indokolása szerint Sz. G. két éve júniusban a fővárosba igyekezett. A füzesabonyi vasútállomáson leszállították a vonatról, mert jegy nélkül utazott. A pályaudvaron összeismerkedett egy ittas helybelivel, aki meghívta őt kocsmákba, majd a lakására, ahol vacsorát is adott neki. Éjfél után az addigra lerészegedett sértett lefeküdt a kanapéra és elaludt.

Félálomban a romákra sértő kijelentéseket tett. Ezután a vádlott elővett a konyhából egy kést és azzal nyakon döfte a sértettet, majd könnyen értékesíthető tárgyakat keresett. A szúrás következtében a házigazda meghalt, életét azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg. A vádlott a hajnali órákban Budapestre vonatozott, ahol a vendéglátója lakásából elvitt holmikat eladta, elcserélte, egy részét kidobta.

A törvényszék döntése ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Másodfokon az ítélőtábla hozta meg a jogerős ítéletet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek