Tizennyolc év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Gyulai Törvényszék azt a fiatal férfit, aki 2020 május végén több szúrással halálra késelt egy másik férfit a városban. Ezt követően saját barátját szintén megsebezte.

Mint megtudtuk, a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében. Ezért őt 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Rendelkezett a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjáról, valamint az előzetes fogvatartásban töltött idő beszámításáról. Kötelezte továbbá a vádlottat 158 ezer 495 forint polgári jogi igény és további sértetti képviselői díj, valamint az eljárás során felmerült 3 millió 916 ezer 322 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az előzményekről korábban megírtuk, hogy a vádlott és kiskorú barátja – aki a második számú sértett - 2020 május 30-án este együtt szórakoztak és italoztak a városban, majd a hajnali órákban elmentek a vádlott lakóhelyére cigarettáért. Ezt követően gyalog visszaindultak a belvárosba, amikor az ittas állapotban lévő és gyógyszert is fogyasztó vádlott – minden előzmény nélkül – odalépett az éppen hazafelé tartó első számú sértetthez, és az otthonában magához vett késsel, több alkalommal megszúrta. A szúrások hatására a férfi egy ott parkoló gépkocsi kerekének dőlt, és erősen vérzett.

A vádlott társaságában lévő, szintén ittas állapotú második számú sértett észlelte, hogy a férfinak súlyosak a sérülései, és hívni akarta a mentőket, azonban a vádlott a kezében tartott késsel – annak érdekében, hogy megakadályozza a mentők értesítését – az arcának baloldalán megsebezte a második számú sértettet is, aki ezt követően elmenekült a helyszínről. Az első számú sértett az őt ért szúrások következtében meghalt.

Miután a vádlott a barátját, a második számú sértettet nem érte utol, hazament, és egy otthonról hozott talicskán elszállította az első számú sértett holttestét egy szemétgyűjtő konténer mellé, majd a testet a háztartási hulladék alá rejtette. Ezután ismét hazament, összepakolt, elbúcsúzott a húgától, majd távozott otthonából.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője eltérő tényállás és jogi minősítés megállapítása mellett a büntetés enyhítése végett fellebbezett, míg az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslat bejelentésére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek