A rendőrök mindkét gyorshajtót lekapcsolták és megbüntették.

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében folyamatosak az ellenőrzések a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság területén, ezért a rendőrök március 19-én ismét nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a gyorshajtókat kiszűrjék a forgalomból.

A közlekedésrendészeti akció során a rendőrök több olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akik a megengedett sebességhatárt túllépve közlekedtek. Így tettek azokkal a sofőrökkel szemben is, akik a 22-es számú főúton, Érsekvadkert közelében száguldoztak. Az egyik sofőr 90 kilométer per óra helyett 161 kilométer per óra, a másik 169 kilométer per óra sebességgel közlekedett.

A rendőrök a szabálysértők részére 90 ezer forint közigazgatási bírságot és hat büntető pontot szabtak ki - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Óvatosan az utakon

A rendőrség arra kér minden sofőrt, hogy közlekedésük során mindig tartsák be az adott útszakaszon érvényes közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtó járművezetők felelőtlen magatartásukkal nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek