A Szolnoki Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a szolnoki nővel szemben, aki több alkalommal, mintegy 462 ezer forintot csalt ki egy férfi ismerősétől arra hivatkozva, hogy amennyiben nem tudja megfizetni a tartozásait, a nő otthonában kikapcsolják az áramszolgáltatást, illetve kilakoltatják.

A vádirat szerint 2021 januárja és márciusa között a 30 éves nő több alkalommal is azzal kereste fel a gyerekkora óta ismert 62 éves szolnoki férfit a lakásában, hogy pénzt kérjen tőle kölcsön villanyszámla tartozásra, kilakoltatás elkerülése miatt lakbértartozásra, illetve különböző, hétköznapi szükségletek, így például gyógyszer, telefon, betegség miatt felmerült költségek megfizetésére – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A 62 éves férfi elhitte a nőnek, hogy a kölcsönkérések mögött valódi szükségletek állnak, ezért több alkalommal készpénzt, egy alkalommal aranyékszert adott át neki, hogy azt zálogba adja, illetve a nő kérésére 200 ezer forint hitelt is vett fel részére, annak tudatában, hogy a nő a kölcsönadott összegeket ígérete szerint vissza fogja neki fizetni.

A nő azonban a férfi hiszékenységét kihasználva valótlanul állította, hogy a tartozásai miatt az áramszolgáltatást kikapcsolják a lakásában, vagy fennáll a kilakoltatásának veszélye, mindezzel csak az volt a célja, hogy a pénzt a férfitől kicsalja, azt a férfi többszöri felszólítására sem kezdte el neki visszafizetni.

A járási ügyészség a büntetlen nővel szemben pénzbüntetés kiszabására és az okozott kár megtérítésére tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek