A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves helyi férfival szemben, aki egy novemberi délelőtt a megyeszékhely belvárosában molesztált egy diáklányt.


A férfi tavaly november 24-én délelőtt Salgótarján belvárosában meglátott, majd követni kezdett egy diáklányokból álló csoportot, akik az iskolájuk tornatermétől az oktatási intézményük felé tartottak. Amikor utolérte a csoport végén haladó 16 éves lányt, a kabátját hátulról felemelte, és a sértettet a fenekénél fogdosni és simogatni kezdte.

A szeméremsértő magatartás hatására a sértett felsikoltott, majd a férfi kezét magától ellökte és társaival együtt egy a közelükben tartózkodó pedagógushoz futott, akinek sikerült elzavarnia a molesztálót.

A férfivel szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozva.

Mivel a vádlottat mentális állapota enyhe fokban korlátozta abban, hogy cselekménye társadalomra veszélyes következményeit felismerje, az ügy tárgyaláson kívül nem bírálható el, a bírósági eljárást a Salgótarjáni Járásbíróságnak az általános szabályok szerint le kell folytatnia.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek