Régi álom vált valóra azzal, hogy csaknem 30 millió forintból teljes körű felújításon és átalakításon esett a tetétleni önkormányzati hivatal.

A munkaterületet ez év januárjában adták a kivitelezőnek, a megfeszített munka eredményeként pénteken már ünnepélyes keretek között át is adták a megszépült épületet.

Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője újabb jelentős állomásnak nevezte ezt az alkalmat. Mint mondta, Tetétlenen soha nem spóroltak a munkával. – Jó néhány olyan ötlet van, amivel a település belopta magát nemcsak a megye, hanem talán az ország köztudatába is – méltatta az itt zajló munkát. A képviselő szerint egy kisebb településnek mindig erőn felül kell teljesítenie ahhoz, hogy bekerüljön a köztudatba. Kitért arra, mennyi minden megújult az utóbbi években Tetétlenen, többek között a köz- és egyházi épületek.

Láthatóan haladunk a munkával, ebben nyilvánvalóan a TOP-forrásoknak is nagy szerepe van, de ne feledkezzünk meg a többi lehetőségről sem

– hangsúlyozta. A hivatal épülete például belügyminisztériumi pályázatból újulhatott meg. A képviselő szerint a BM-es támogatások egyfajta jolly jokerek, hiszen az önkormányzati feladatellátásra fordíthatók. Bodó Sándor hangsúlyozta, az ilyen, viszonylag kisebb horderejű fejlesztések is fontosak, hiszen úgy tudnak a települések igazán haladni, ha minden forrást egymás mellé raknak.
 

Régóta napirenden volt


Borbélyné Fülöp Hajnalka polgármester a projekt bemutatásakor elmondta, régóta tervezték már a hivatal renoválását, hiszen a mindennapokban látták, hogy milyen hiányosságai vannak az épületnek. Megosztotta, többször pályáztak már erre a felújításra, időközben folyamatosan fejlesztették a települést, de mindig napirenden tartották a hivatal ügyét. A pozitív elbírálás és az azt követő kisebb-nagyobb gondok leküzdése után a kivitelező három hónap alatt alakított ki egy modern irodai épületet. A belső átalakítás során hat új irodát hoztak létre, valamint az ügyféltér és a szociális, kiszolgáló helyiségek is teljes mértékben megújultak az energetikai korszerűsítés mellett.

Sok-sok munka, gond, küzdelem, áldozat révén valósult ez meg, és sok ember munkája kellett hozzá

– hangsúlyozta a polgármester.

Mondhatjuk azt, hogy mi egy problémamegoldó nemzet vagyunk – jelentette ki Pajna Zoltán. A megyei közgyűlés elnöke rámutatott, amikor másfél évvel ezelőtt megírták az újabb energetikai felújításokat szolgáló pályázatokat, akkor még nem tudták, hogy az orosz gázszállítással probléma lehet. Mint mondta, az önkormányzatok igyekeznek az épületeiket úgy felújítani, hogy kevesebb rezsiköltségeket kelljen fizetniük. A települések közös munkájára és a tenni akarásra is kitért.

Az elmúlt években, évtizedben a közös munka eredményeképpen tudott a kormány olyan eredményeket elérni, hogy ma már van forrás ezeknek az intézményeknek a felújítására

– húzta alá. A köszöntője után Pajna Zoltán ezúttal Tetétlen önkormányzatának adott át egy Bocskai-szablyát, a helyi identitás jelképét Borbélyné Fülöp Hajnalka polgármester vette át.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek