A miskolci plakátrongálások kapcsán a rendőrség még keresi az elkövető(ke)t.


További eljárási cselekmények teljesítését írta elő a Miskolci Járási Ügyészség a nyomozó hatóság részére abban az ügyben, amelynek során egy férfi késsel fenyegette meg a Fidesz–KDNP aláírásgyűjtőit. 

Mint korábban már beszámoltunk róla, 2021. október 12-én épphogy ki tudtak menekülni egy miskolci lépcsőházból az aktivisták, miután egy agreszszív lakó kést rántva fenyegette őket. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt indított nyomozást az ügyben.

Megrongált plakátok


Az elmúlt hetekben többször is megrongálták, letépték a Fidesz plakátjait Miskolcon. Az első eset még február 15-én történt, de azóta is több alkalommal szembesültek azzal a Fidesz–KDNP miskolci politikusai és a járókelők, hogy megrongált, letépett plakátok csúfították el a köztereket, oszlopokat.

A Fidesz–KDNP miskolci frakciója elítélt az eset kapcsán mindennemű provokációt a kampányidőszakban és azon túl is. Kérték a jóérzésű miskolciakat, hogy ebben a felfokozott időszakban se üljenek fel a provokációknak és a nemtelen támadásoknak. Egyben kérték a baloldali képviselőjelölteket, hogy határolódjanak el a közterületi rongálástól. Olyan videó is napvilágot látott, amelyen egy, a Városgazda munkaruháját viselő férfi tépkedte dr. Kiss János plakátját.

A miskolci városháza azonnal elhatárolódott a történtektől, feljelentést tett és belső vizsgálatot indított, mert szerinte az is kérdéses, hogy a videón látható személy valóban a cég munkatársa-e.

Érdeklődésünkre a megyei rendőr-főkapitányságon elmondták, a plakátrongálás ügyében a Miskolci Rendőrkapitányság rongálás szabálysértése miatt folytat szabálysértési eljárást, amelyben az elkövető jelenleg még ismeretlen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek