A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 52 éves kecskeméti férfinak, akit kifosztással gyanúsítanak.


A megalapozott gyanú szerint a férfi március 16-án, a délelőtti órákban, Kecskeméten kerékpárjával egy mozgássérült járművel közlekedő férfihoz hajtott, majd beszélgetést kezdeményezett vele. A férfi figyelmét elterelve kilopta annak kezéből a pénztárcáját - melyben 100 ezer forint és egy bankkártya volt -, majd elmenekült a helyszínről.

A nyomozóhatóság azzal is gyanúsítja a férfit, hogy március 29-én, délután egy kecskeméti áruház előtt leszólított egy nőt, majd miközben a nő a kerékpárjához hajolt, letépte a nyakában lévő, 100 ezer forint értékű aranynyakláncot. A rendőrség még ugyanezen a napon egy Kecskeméthez közeli tanyán elfogta a férfit - mondta el dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője.
Hirdetés

A járásbíróság a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el. A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek