Nem akarta használni a kését, de fenyegetőzött vele.


Az Egri Járási Ügyészség rablás bűntettének elkövetésével vádol egy 25 éves egri férfit – közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.
A Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője a vádiratot ismertetve tudatta, a vádlott – aki saját elmondása szerint kukázásból él – tavaly december 19-én este fél kilenc tájban megállított két 16 év körüli fiút a megyeszékhelyen, a Tűzoltó térhez közeli kerékpárúton. Azt mondta nekik, hogy adják oda neki a mobiltelefonjukat, mert sürgősen fel szeretne hívni valakit. 

A fiúk erre ugyan nem voltak hajlandók, de az egyikük készségesen beütötte a telefonjába a bediktált hívószámot, mire a hívott fél közölte, hogy nem ismeri a vádlottat, és megszakította a beszélgetést.

A történet – a hívással ellentétben – azonban nem ért véget ezzel, ugyanis a még mindig a fiatalok telefonjára pályázó terhelt ekkor már jóval erélyesebb hangon rákiáltott a sértettekre, hogy „Adjátok ide a telefonotokat, ne kelljen elővennem a késemet! Adjátok ide, nem akarlak szétszurkálni titeket!Erre a megszeppent fiatalok már átadták a támadónak a készülékeiket, mire az csak annyit mondott, hogy „Menjetek innen, és ne kövessetek!”

A tettest hamarosan elfogta és őrizetbe vette a rendőrség, majd őt a bíróság – ügyészi indítványra – letartóztatásba helyezte.

A vádhatóság arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen négy év börtönbüntetést és négy év közügyektől eltiltást szabjon ki a terheltre, ha a bűnösségét – az eddigiektől eltérően – ott a váddal egyezően beismeri. A vád tárgyává tett bűncselekményt a Büntető Törvénykönyv kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek