Amikor Márki-Zay Péter azt állítja, hogy Ukrajna a magyarok háborúját vívja, akkor egyértelműen bizonyítja, hogy nem államférfi, és nem alkalmas arra, hogy az országot vezesse – jelentette ki Lázár János csütörtökön a Rádió 7 Közös Nevező című műsorában.


A vásárhelyi-makói térség országgyűlési képviselője szerint aki a saját politikai karrierje, vagy a külföldi érdekeknek való megfelelési kényszer miatt ilyen nyilatkozatokat tesz, nem tudná felelősen képviselni 10 millió magyar ember érdekét, ha az Európai Unió, vagy a NATO vezetőivel folytatna tárgyalásokat.

Lázár János hozzátette: a Fidesz álláspontja az, hogy a magyaroknak semlegesnek kell maradnuk az orosz-ukrán háborúban. Az április harmadikai választás tétje tehát az, hogy Magyarországon béke vagy háború legyen.


„Egy magyar államférfinak, a magyarok politikai vezetőjének azt kell képviselnie, ami az ország érdeke. Ez pedig a semlegesség. Nem akarjuk, hogy magyar katona, fegyver vagy pénz menjen Ukrajnába. mert az oroszok kegyetlenül megtorolnák ezt. Aki háborúskodni akar Ukrajnában, az az oroszok bosszúját fogja magának kivívni. Kárpátalja és Magyarország is veszélybe kerülhet” – fejtette ki a politikus.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek