Az okozó nem rendelkezett jogosítvánnyal.


A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség és engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 73 éves budapesti lakos ellen. A férfi május 14-én, az esti órákban közlekedett személyautóval Törökszentmiklós belterületén, amikor anyagi káros balesetet okozott – közölte a police.hu.

A helyszínre érkező rendőrjárőr intézkedés alá vonta, mely során megállapítást nyert, hogy az okozó vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfi előállításra került a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vételét követően fogdába szállították.

A KRESZ előírásai szerint járművet az vezethet, aki az adott járműkategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik.

Amennyiben valaki vezetői engedély nélkül vezet motorkerékpárt,  személyautót, esetleg még nagyobb felépítményű járművet, az egyrészt kockáztatja saját maga és a többi közlekedő embertársa életét, másrészt felkészülhet rá, hogy előbb-utóbb valamelyik rendőr megállítja, igazoltatja, és feljelentés készül az esettel kapcsolatban. Ennek a szankciója következetes és szigorú, ezért kérjük a lakosságot, hogy gépi meghajtású járművet csakis megfelelő és érvényes engedéllyel, valamint vezetésre alkalmas állapotban vezessenek!