Elkészült az 500 négyzetméteres új díszletraktár a Fábry utcában, amelyet a Békéscsabai Jókai Színház már meglévő díszletraktára mellé építettek. A létesítményt intézményi önerőből, illetve önkormányzati támogatásból hozták létre.

A Jókai színház új díszletraktárának ünnepélyes átadóján Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy a már meglévő díszletraktár megtelt, így szinte elkerülhetetlen volt a terjeszkedés. A direktor tájékoztatta a Napi Újság szerkesztőjét arról, hogy miért is volt szükséges az épület megépítése. 

"Nehéz időkben vagyunk. És ez csak fokozódni fog a jövőben. A már használatban lévő raktárunk tele van, így nem tudunk több díszletelemet tárolni, és a meglévő de nem használt díszleteinket nem szeretnénk kidobni. Ugye a nézők előtt sosem derül az ki, hogy mindig újrahasznosítjuk az alapanyagainkat. Lehet, hogy a most nem használt elemekkel nem tudunk már mit kezdeni, de lehet pont 3 vagy akár 4 év múlva lesz szükségünk egy másik darabban óriási falra. Így ezeket bátran előkeressük és praktikusan átfestjük az adott előadás vizuális világához alkalmazkodva. Az alapanyagokkal így tudunk spórolni ami nem kevés anyagi szempontból. Illetve nem kell bérelnünk más raktárat, ami jelentős kiadás az intézményünknek "

- fogalmazott.  

Varga Tamás, Békéscsaba Megyei Jogú Város kultúráért felelős alpolgármestere hangsúlyozta, hogy Békéscsabán több civil szervezet küzd raktározási problémával. Mint mondta, ebben az ügyben A Békéscsabai Jókai Színház lépett elsőként. Az új díszletraktár 50 százaalékos önerőből és 50 százalékos önkormányzati támogatásból jött létre. 

"Folyamatos újrahasznosítás történik a színházban is, hiszen megannyi előadás díszletét kell elraktározni, amik a későbbiekben nagyon jól jönnek. Tisztában vagyunk a jelenlegi gazdasági helyzettel, így nagyon előnyös és szükségszerű ez a költséghatékony gondolkodás. Az épület nem pályázati pénzből jött létre, a város vezetősége az anyagi rész felét állta, mert fontosnak tartjuk a ulturális intézmény támogatását"
- tette hozzá. 

Az 500 négyzetméteres létesítmény kivitelezője, Filó Attila a Filó és Társa Bt. vezetője elmondta, hogy a raktár felépítése áprilistól júliusig tartott.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!