A TSPC cégcsoport koncepciója és tervezési programja szerint kezdődhet meg az új épület megvalósítása, ezzel Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb egészségcampusa jön létre.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi ellátó szervezete, infrastrukturális háttere jelenleg azonban rendkívül heterogén, széttagolt. A fenntarthatóság, a hatékonyság és a betegellátás színvonalának növelése érdekében elengedhetetlenné vált a telephelyek működésének felülvizsgálata és egy hosszú távú, ütemezett fejlesztési koncepció kidolgozása - írja honlapján a TSPC.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi ellátó szervezete, viszont infrastrukturális háttere jelenleg rendkívül heterogén, széttagolt. A fenntarthatóság, a hatékonyság és a betegellátás színvonalának növelése érdekében elengedhetetlenné vált a telephelyek működésének felülvizsgálata és egy hosszú távú, ütemezett fejlesztési koncepció kidolgozása. 


A most kialakított terv az Egyetem orvosszakmai koncepciójához legjobban illeszkedő megoldás, lehetővé teszi, hogy a szakmák integrálásával és átcsoportosításával a meglévő kórházi épületek felszabaduljanak és új funkciókat kapjanak. Fontos elem volt, hogy minden összevont vagy új helyre kerülő osztály jobb körülmények között működjön és megszűnjenek a párhuzamosságok.

A beruházás keretében mintegy 140.000 négyzetméteren 700 új ágy kapacitással, fekvő- és járóbeteg ellátással, integrált oktatási funkcióval, egészségpláza szolgáltással éa további kiszolgáló funkciókkal kiegészülve egy parkolóházzal épül meg.

A 21. századi kórházfejlesztés eredményeképp egy olyan SMART technológiákat befogadni képes egészségcampus jön létre, mely a gyógyító funkciók mellett az Egyetem oktatási tevékenységét, illetve a város gazdasági potenciálját is erősíti. - írja a tervező cég azt is hozzátéve, hogy a tervezés további lépéseiről hamarosan beszámolnak.


Az Új Klinikai Tömb tervét itt tekinthetik meg.


Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!