Az orosházi Határvadász Komplexumban kezdődött el a határvadász képzést kedden. A megjelenteket dr. Kis Péter ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője és Nagy Gyula alezredes, a Készenléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóság Bevetési Főosztály VIII., XXIV-es Bevetési Osztályának a vezetője köszöntötte.

Az oktatás Orosházán zajlik, a képzést eredményesen befejező határvadászok a lőkösházi, battonyai és gyulai határrendészeti kirendeltségeken teljesítenek majd szolgálatot.  A Békés megyei Orosházán is elindult az oktatása azoknak, akik a Készenléti Rendőrség újonnan létrejövő, speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat ellátó új állománycsoportjába jelentkeztek és teljesítették a felvételi követelményeket.

A leendő határvadászokat az első tanítási napjukon, 2022. augusztus 16-án dr. Kis Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott rendőrfőkapitánya és Nagy Gyula r. alezredes, a Készléti Rendőrség Regionális Bevetési Igazgatóság Bevetési Főosztály VIII., XXIV-es Bevetési Osztályának vezetője köszöntötte.

A hallgatókat egy hónap alatt készítik fel 

A határvadász képzésben résztvevők a megye számos pontjáról érkeztek. A szűrések még nem fejeződtek be, hamarosan indul a következő tanfolyam, ezért továbbra is várják a határvadász képzésre jelentkezőket. Jelentkezhet bárki, aki a tizennyolcadik életévét betöltötte, de az ötvenötödik évet még nem, bűntetlen előéletű, cselekvőképes magyar állampolgár és rendelkezik nyolcosztályos áltános iskolai végzettséggel.  

Folymamatosan várják a jelentkezéseket a kapitányságokon, a határrendészeti kirendeltségeken vagy Békéscsabán, a főkapitányságon. A jelentkezés történhet személyesen vagy e-mailben is. 

Az Orosházi Határvadász Toborzó Iroda címe és telefonszáma: Orosháza, Gyopárosi út 1. Telefonszám: +36 30/663-1522, +36 30/ 144-3008. De Békés megyében is bármelyik rendőrkapitányságon és határrendészeti kirendeltségen lehet információt, segítséget kérni a jelentkezéshez. A rendőrség honlapján is megtalálható a jelentkezés feltételeiről és a képzésről szóló tájékoztató. Békés megyében a Lőkösháza, Battonya és Gyula Határrendészeti Kirendeltségeken látnak majd el szolgálatot a leendő határvadászok.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!