Lázár János építési és beruházási miniszter látogatott ma Egerbe, aki Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából a napokban egyházi vezetőkkel, polgármesterekkel illetve országgyűlési képviselőkkel egyeztet, hogy velük a beruházások tervezett felfüggesztéséről, felülvizsgálatáról és átütemezéséről tárgyaljon – írta Mirkóczki Ádám egri polgármester a Facebook-oldalán.

– Az egyeztetésen természetesen dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő úr is jelen volt, hiszen mindkettőnk számára ugyanolyan fontosak a városban történő fejlesztések és azok megvalósulása. Abban is egyetértünk, hogy ezeknek a lehető legszélesebb konszenzuson kell alapulniuk – fogalmazott a polgármester. 

Mint írta, előremutató megbeszélést folytattak a Modern Városok Program, a TOP és a TOP Plusz forrásaik felhasználásáról. Hasonló véleményen voltak az elkerülő út megvalósításának fontosságáról, illetve a 25-ös főút rekonstrukciójáról.

– Külön öröm, hogy a miniszter úr a támogatásáról biztosított, hogy előrelépés történjen a számomra kiemelten fontos kötöttpályás közlekedés fejlesztésében. Ugyanis a várost észak-dél irányban metsző vasútvonalat több megálló létrehozásával a hétköznapi közösségi közlekedés részévé szeretnénk tenni – emelte ki Mirkóczki Ádám.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!