A rendőrök egy halőrrel közösen hajtottak végre sikeres akciót augusztus 13-án, szombaton: megakadályozták, hogy egy férfi engedély nélkül az éj leple alatt hat darab halat ellopjon a Komravölgyi-víztározóból. Sajnos a pontyokat már nem tudták megmenteni, elpusztult az összes.

Telek Bálint, a Komrai-Hasznosi Horgász Egyesület elnöke a nool.hu-nak elmondta: a rendőrök Egyházasgergén igazoltattak egy férfit késő éjjel, akinek a kocsijában rábukkantak a kopoltyúsokra, így azonnal értesítették a helyi halőrt is.

– Egy orvhorgászt sikerült lefülelniük, aki 23 óra magasságában távozott a víztározó partjáról, méghozzá zsákmánnyal a csomagtartójában. A rendőröknek és a halőrnek köszönhetően azonban nem jutott messzire – tette hozzá Telek Bálint.

A horgászegyesület elnöke azt is elárulta, hogy a halak elpusztultak, így azokat már nem tudták visszaengedni a vízbe.

A történteket megerősítette a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Király-Kollár Ramóna.

– A Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai és járőrei a napokban, szolgálatellátásuk közben igazoltatták egy személygépkocsi sofőrjét Egyházasgergén. Az intézkedés során megállapították, hogy az 53 éves férfi nem rendelkezik aznapra érvényes horgász engedéllyel, és hat halat kísérelt meg eltulajdonítani a Komravölgyi víztározóból – közölte Király Kollár Ramóna.

Arról a híradásban nem közöltek információt, hogy milyen halakat vittek el engedély nélkül, de a Pecaverzum Telek Bálinttól megtudta, a hat darab példány mindegyike ponty volt.

Ez a mennyiség még engedéllyel is sok lenne, nemhogy anélkül. Főleg úgy, hogy a hat hal össztömege 14 kiló körülre tehető, a legkisebb 1,2 kilós, míg a legnagyonbb 4 kilós volt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!