Megyénkben 3 nap alatt 266 gyorshajtót csíptek el a rendőrök.

A Roadpol Speed terve alapján a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság augusztus 9-11. között végzett közlekedésrendészeti ellenőrzés ideje alatt a sebességhatár betartását figyelték – adta hírül a police.hu.

A rendőrök az ellenőrzés időtartama alatt 266 esetben rögzítettek sebességtúllépést, ebből 58 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, 51 fővel szemben közigazgatási bírságot, 2 személyt feljelentettek, míg 155 járművezető esetében megállítás nélkül kezdeményeztek objektív eljárást.

A Roadpol Speed ellenőrzéshez – megfigyelői státuszban – csatlakozott romániai Máramaros Megyei Rendőrfelügyelőség két közlekedésrendész kollégája, akik az M4-es autóúton műszaki okokból megálló román sofőrnek nyújtottak segítséget anyanyelvükön.

A rendőrség a közleményében felhívta az autósok figyelmét, hogy a gyorshajtás a legelterjedtebb jogsértés és a legfőbb baleseti ok, aminek elsődleges szerepe van a halálos illetve a súlyos sérüléses balesetek bekövetkezésében. Az ellenőrzés célja tehát a gyorshajtó járművezetők kiszűrése volt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!