Elkezdődött a határvadászok kiképzése, Nyírbátorban 55-en vágtak bele a tanulásba. A kiképzés után rájuk hárul a déli határszakaszon a kerítéssel megerősített szakasz védelme.

Az ATV kamerája látogatott el a Készenléti rendőrség nyírbátori objektumában, ahol magasrangú rendőri vezetők köszöntötték a határvadász képzést elkezdő 55 hallgatót. Az egyenruhás hallgatók sikeresen túljutottak az első megmérettetésen, teljesítették az alkalmassági vizsgát. A képzés irányítója elmondta, hogy a toborzás nem volt könnyű feladat, de végül sikeresen teljesítették. 

A határvadász hallgatók között feltűnt Vári Attila, világbajnok, kétszeres olimpia és európa-bajnok vizilabdázó, a Magyar Vizilabda Szövetség elnöke. A rendőrtiszti főiskolát végzett sportember elmondta, azért tett eleget a felkérésnek, hogy buzdítsa a fiatalokat erre a pályára. A rendőrség nagyon jó hátteret biztosít a jelentkezőknek - mondta, majd hozzátette, amikor ő járt a rendőrtisztire, akkor még nem voltak ilyen komoly felszerelések.

A határvadászok között van egyetemista, aki az állomány tagjaként folytatja tovább a tanulmányait, de jelentekezett rendvédelmi szakközépiskolát végzett két gyermekes anyuka is. A jelöltek 160 órás képzésen vesznek részt, ezt követően pedig az államhatár őrzése mellett a felderítésben, az illegális határátlépés megszakításában és a határon kialakuló konfliktusok kezelésében vesznek majd részt - nyilatkozta az ATV -nek a képzés irányítója.