Augusztus 20-án a hagyományokhoz híven ismét lesz Debrecen Nagydíj a Perényi Pál Salakmotor Stadionban, a cívisvárosi közönség 32 év után láthat ismét egyéni világbajnokot a Gázvezeték utcai pályán.

A szerdai sajtótájékoztatón Barcsa Lajos, Debrecen sportért is felelős alpolgármestere Kelet-Magyarország legnívósabb versenyének nevezte a küzdelmet, és bejelentette, hogy a város egymillió forinttal járul hozzá a verseny díjazásához.

Baráth Norbert főszervező, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője jelezte, hogy elindul a viadalon Jason Doyle ausztrál vaspapucsos világbajnok, aki számos bajnoki címmel és világkupa-győzelemmel rendelkezik. Rajthoz áll Debrecenben hazai részről Magosi Norbert, Kovács Roland és Fazekas Dennis is, a nemzetközi élmezőnyből pedig Celina Liebmann (Németország), Niels Kristian Iversen (Dánia), Nick Skorja (Szlovénia), Marko Levisin (Ukrajna), Matic Ivacic (Szlovénia), Petr Chlupac (Csehország), Timo Lahti (Finnország), Pawel Miesiac (Lengyelország), Peter Ljung (Svédország), Jakub Jamróg (Lengyelország), Oleg Mihailov (Lettország) és Sebastian Szostak (Lengyelország).

A 47. Debrecen Nagydíjon húsz alapfutam után két elődöntőt rendeznek, a döntőben öt motoros áll majd rajthoz - közölték a szervezők.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!