Dr. Konkoly Thege László vármegyei sajtószóvivő ügyész pénteki tájékoztatása szerint a héten szinte minden nap sor került egy-egy szilveszter táján elkövetett, többnyire erőszakos vagyon elleni bűncselekmény tettesének a letartóztatására. 

A Hevesi Járási Ügyészség több rablási ügyben is indítványt tett arra, hogy az illetékes bíróság rendelje el a legsúlyosabb személyi szabadságot korlátozó bírói engedélyes kényszerintézkedést az őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben.

Közlése szerint az egyik bűncselekmény szilveszter napján, a reggeli órákban történt Hevesen, ahol egy áruházban egy 51 éves helybeli lakos több mint tízezer forint értékben rakta meg a szatyrát édességekkel és konzervekkel, majd megpróbált fizetés nélkül távozni a boltból. A biztonsági őr azonban észrevette ezt, ezért az üzletvezető társaságában megállította a férfit akkor, amikor az fizetés nélkül próbálta elhagyni az üzletet. Ebből dulakodás támadt, melynek során a lefülelt tolvaj az áru megtartása érdekében tettlegességre vetemedett, így a cselekménye már nem lopásnak, hanem rablásnak minősül.

Az ügyészség különösen az újabb bűncselekmények elkövetésének reális veszélyére tekintettel indítványozta a férfi letartóztatását.