Lesodródott az úttestről, elsodort egy kerékpárost és utasát, majd egy üzemanyagtöltő állomás épületének és egy csomagkiadó automatának ütközött egy gépkocsi Békésen, a Kossuth Lajos utcában – közölték a katasztrófavédelemnél. 

A békési önkormányzati tűzoltók mellett a társhatóságok is kiérkeztek a balesethez. A tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint a kút teljes területét, a mentők pedig megvizsgálják az elsodort kerékpárost és utasát.

Várszegi György, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: egy autó lesodródott a töltőállomásnál, és nekiment egy, a benzinkútnál lévő csomagkiadó automatának, közben pedig elsodort egy kerékpáros nőt és a gyermekét. A jelenlegi információk szerint a sofőr, illetve a biciklis nő könnyű sérüléseket szenvedett, a gyermeknek nem esett baja. Kiemelte: a baleset a töltőállomás üzemi részét, a kútfejeket nem érintette, azonban a tűzoltók áramtalanították, és mindent átnéznek az újranyitása előtt.

A baleset 16 óra 45 perc körül történt, egy autós Mezőberény felől érkezett Békésre, és vélhetően vezetés közben rosszul lett – mondta Deményné Tűri Zsanett, a vármegyei rendőrség sajtóreferense. Megerősítette, hogy a kocsi elsodort egy biciklis nőt és a gyermekét – a kerékpáros meg is sérült a mostani információk szerint –, majd nekiment egy csomagkiadó automatának, és azt nekinyomta a töltőállomás raktárépületének, amely emiatt szintén károsodott.