Azzal az ürüggyel, hogy hazakíséri a sértettet, a lakásáig ment vele, majd ott pénzt követelt tőle.


Az Ózdi Járásbíróság ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki lakásában rabolta ki ismerősét Ózdon 2020. decemberében. A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett férfi együtt italoztak és a sértett több kört fizetett a társaságnak.  

A vádlott ekkor észlelte, hogy nagyobb mennyiségű készpénz van a tárcájában. Azzal az ürüggyel, hogy hazakíséri a sértettet, a lakásáig ment vele, majd ott pénzt követelt tőle. Amikor a sértett a pénz átadását megtagadta, a vádlott ököllel, nagy erővel megütötte őt. 

A sértett megijedt, elővette a nadrágja zsebéből a pénztárcáját, amelyet a vádlott elvett tőle a benne lévő 220 ezer forinttal együtt. Távozása előtt a vádlott egy kerámia tárgyat dobott a televízió képernyőjéhez, további 150 ezer forint kárt okozva.

Négy év börtön

A bíróság a vádlottat rablás bűntette és rongálás vétsége miatt 4 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntéssel szemben az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett.