Maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy jelenleg 17 éves, büntetlen előéletű gyulai fiú ellen, aki úgy megverte egyik iskolatársát még 2021-ben, hogy annak letört több foga. 

Az ügyészség vádiratában közérdekű munka kiszabására tett indítványt, amiben szerepel az is, hogy a nyomozás során felmerült 120 ezer forintos bűnügyi költséget is a fiúnak kell majd megfizetnie.

Az ügyészség közlése szerint a fiatalkorú terhelt, és iskolatársa, egy akkor 15 éves fiú 2021. november 19-én Békéscsabán, a Kazinczy és a Tinódi utcai kereszteződésnél lévő sikátorban megbeszélték, hogy megküzdenek egymással. A 15 éves fiú szembefordult az akkor 16 éves vádlottal, aki hirtelen, ököllel, intenzíven, de kis erővel, legalább háromszor megsorozta fején a sértettet, aki az ütésektől megszédült.

A 16 éves fiú ezt követően is tovább folytatta a sértett bántalmazását, miközben az próbált visszaütni, de ütése nem érte el a másikat. A fiatalkorú terhelt még legalább 4-5 alkalommal ököllel fejen ütötte a sértettet, akinek ekkor már vérzett a szája, és három fogáról letörtek nagyobb darabok. A terhelt ezt követően gúnyosan megkérdezte tőle, hogy eleget kapott-e, majd hagyta távozni a sértettet.

A bántalmazott fiú nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos és repesztett sérüléseket szenvedett, ugyanakkor a két első metszőfogainak letörésével a fogbélései megnyíltak, mindez a fogak elhalásához vezetett. Így az ügyészség álláspontja szerint, a metszőfogak funkcionális és esztétikai károsodására tekintettel, ez a sérülés maradandó fogyatékosságot eredményezett.