Hamis vád vétségével és közokirat-hamisítás bűntettével vádol a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy fiatal lányt, akit a rendőr tavaly áprilisban tetten ért azon, hogy Kápolna külterületén, a 3-as számú főút mellett engedély és orvosi papírok nélkül prostitúciós tevékenységre vállalkozott.  

Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész tájékoztatása szerint az igazoltatás során a vádlott a testvére adatait adta meg a rendőrnek, aki azokat ellenőrizte ugyan, de az adatok pontossága és a testvérek nagyfokú hasonlósága miatt nem ismerte fel, hogy a lány megtévesztette. Így azután formálisan a vádlott testvére ellen indult meg a szabálysértési eljárás tiltott prostitúció szabálysértésének elkövetése miatt. Ennek keretében a rendőr a helyszínen őrizetbe vette, majd a gyöngyösi kapitányságra szállította a tényleges elkövetőt, akit ott kihallgattak és fogvatartottak. Az igazságra csak akkor derült fény, amikor a gyöngyösi rendőrség – a hozzátartozó kiértesítése érdekében – felvette a kapcsolatot egy másik rendőrkapitánysággal.

A valótlan adatok megadása folytán a lány a testvérét hamisan vádolta szabálysértés elkövetésével. Ez önmagában bűncselekmény. Emellett szándékos hazugsága miatt téves adatok kerültek a szabálysértési eljárás keretében készült közokiratokba (a feljelentésbe, a jegyzőkönyvekbe és a határozatokba), ami további bűncselekmény megállapítására adott alapot.

A halmazati bűncselekményekkel vádolt elkövetővel szemben a járási ügyészség a büntetőeljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

A vádlott által elkövetett, akár elzárással is büntethető tiltott prostitúció szabálysértését külön eljárásban bírálják el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek