Több településen is fák, vastag faágak dőltek utakra a csütörtök hajnali viharban Békésben, és közlekedési akadályt jelentettek. 

Várszegi György, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hajnali egykor érkezett az első bejelentés és ötkor az utolsó.

Jellemzően a települések külterületén okoztak fennakadást az útra dőlt fák, vastag faágak. Hunya, Szarvas, Doboz, Csárdaszállás is érintett volt. Kamut külterületén egy közút jelzőtáblát csavart ki a viharos szél, és döntött a 47-es főútra. Békéscsabán a Földvári utcából tettek bejelentést fa okozta torlasz miatt.

Kamuthoz közel, a 47-es úton egy közlekedési táblát döntött ki a szél, amely forgalmi akadályt jelentett az arra közlekedőknek. Egy faág távközlési kábelre szakadt Gyomaendrődön, a Kenderáztató utcában.

Várszegi György hangsúlyozta, a szarvasi, békéscsabai és mezőberényi hivatásos, valamint a gyomendrődi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínekre. Motoros láncfűrésszel feldarabolták a fákat, és lehúzták az úttestről, a jelzőtáblát is eltávolították az útról.  

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek