A vádlottnak jogsija sem volt, úgy lopott autót, az autós üldözés a vádlott lakásán ért véget. Az autót összetörte addigra a vádlott. 

Az ügyben az Egri Járási Ügyészség emelt vádat a 27 éves, büntetett előéletű férfival szemben - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A szakember ismertette az esetet. A nyomozás adatai szerint az út közepén stoppoló elkövetőt 2021. október 22-én hajnalban Egerben vette fel az autójába a sértett, aki éppen kifelé tartott a városból. Tekintettel a korai időpontra, a sofőr megállt az utolsó benzinkútnál, hogy megigyon egy kávét a shopban. Erre az időre magára hagyta újdonsült utasát a járó motorral fűtött gépkocsiban, nem számolva mindazzal, ami ezután történt.

A stoppos ugyanis átült a vezető oldali ülésbe, és nagy sebességgel elindult Gyöngyös felé a 3-as számú főúton. Karácsond környékén azonban belefutott egy éppen megkezdett rendőri ellenőrzésbe, amelyet elkerült volna, ha nem siet annyira. Így viszont a rendőr üldözőbe vette, és egészen gyöngyösi lakóhelyéig követte, ahol a férfi kiugrott az addigra már összetört és defektes járműből, majd berohant a lakásába. Ide bevitte azokat a dolgokat is, melyeket a kocsiból jogtalanul vett magához még az indulás előtt. A lopott dolgok között volt egy bőrtárca, amiben több százezer forint lapult a sértett személyes iratai mellett - sorolta a vádlott tetteit a sajtószóvivő ügyész.

A vádlott elfogásához végül több rendőr együttes jelenlétében testi kényszerre és bilincselésre volt szükség. Az előállítás után derült csak ki, hogy a vezetői engedéllyel sohasem rendelkező elkövető korábban alkoholt fogyasztott. Ezek, valamint a közúton elkövetett sorozatos közlekedési szabályszegések miatt a férfinak szabálysértési eljárás keretében kell felelnie - közölte dr. Konkoly Thege László.

A járási ügyészség a büntetőeljárásban jármű önkényes elvételének bűntettével és lopás bűntettével vádolja a terheltet. A vádhatóság a bűncselekmények kapcsán arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetésül másfél év börtönt, valamint két év közügyektől eltiltást szabjon ki a különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben - fogalmazott a sajtószóvivő ügyész.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek