Összehangolt rendőrségi akció keretében fogták el őket négy különböző városban. 


Apa és lánya, a lány élettársa, az élettárs sógora és még néhány ismerősük: a gyanú szerint mindannyian árulták az új pszichoaktív anyagot Hajdúnánáson és környékén – derül ki a police.hu keddi közleményéből.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást öt férfivel és két nővel szemben. Az ügyben folytatott széleskörű adatgyűjtés eredményeként

a hajdúnánási nyomozók megállapították, hogy a közeli és távolabbi rokonságban álló hét ember 2022 nyarától kezdve a városban és környékén új pszichoaktív anyagokat értékesített.

A helyi rendőrkapitányság munkatársai 2023. június 14-én összehangolt akció keretében, több kapitányság rendőreivel, valamint a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztály közreműködésével Debrecenben, Hajdúnánáson, Tiszavasváriban, illetve Hajdúdorogon fogták el őket. A rendőrök a végrehajtott kutatások alkalmával több gramm növényi törmeléket, kábítószergyanús port, továbbá az értékesítéshez szükséges eszközöket, mobiltelefonokat, valamint több mint hárommillió forintot foglaltak le.

A 25, 37, 55, 26, 42 éves férfiakat, a 46 és 34 éves nőket a nyomozó hatóság őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2023. június 17-én elrendelt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek