Nagy Bálint kifejtette, az uniós csatlakozással jelentősen megnőtt a 4-es számú főút forgalma, elsősorban a tranzitforgalom 


Kedden elkezdődik az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszának kivitelezése – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón a közlekedésért felelős államtitkár.

Nagy Bálint kifejtette, az uniós csatlakozással jelentősen megnőtt a 4-es számú főút forgalma, elsősorban a tranzitforgalom, ezért döntöttek korábban egy a településeket az átmenő forgalomtól tehermentesítő út megépítésén.

Emlékeztetett, a munkálatok 2017-ben kezdődtek, azóta 118,7 kilométer, az M0-tól Törökszentmiklósig, illetve a Berettyóújfalu–Nagykereki országhatár-szakasz készült el nettó 308 milliárd forint hazai forrásból.

A 34,29 kilométer hosszúságú Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakasz 2x2 sávos autóútként épül a Duna Aszfalt Projekt Zrt. kivitelezésében, nettó 133,9 milliárd forint hazai forrásból. A szerződést 2022 márciusában kötötték meg, a kivitelezés befejezésére 36 hónap áll rendelkezésre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek