Önkéntesek segítik a katasztrófavédelem, a rendőrség és egyéb társszervek munkáját. 

A két halálos áldozatot követelő csütörtöki gyöngyöstarjáni villámárvíz kárelhárítási feladatai zajlanak jelenleg a községben, tájékoztatta portálunkat péntek reggel Kiss Viktor polgármester.

– Pénteken reggel 7 óra 30-kor a katasztrófavédelem, a rendőrség és egyéb társszervek, valamint önkéntes segítők részvételével megbeszéltük a tennivalókat. Meghatároztuk a kárelhárítási feladatokat, amelyek elvégzését az önkéntesek már el is kezdték – közölte Kiss Viktor.

Az egyiküket a patakmederből kilépő víz vitte magával, a másikukat pedig egy szerteágazó pincerendszerbe sodorta be a hirtelen lezúduló esővíz. Az eltűnt emberek felkutatását a katasztrófavédelem és a rendőrség helyszínen lévő egységei nagy erőkkel végezték - közölte a szóvivő.

Hozzátette, a pincében rekedt személyt a katasztrófavédelem fővárosi búvárszolgálatának segítségével, a másik eltűntet a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni. Az egységek mindkét embert átadták a mentőknek, az életüket már nem lehetett megmenteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek