Itt az aratás, több mezőgazdasági jármű van az utakon. 


Elkezdődött az aratás, ezzel arányosan egyre több kombájnnal, mezőgazdasági vontatóval találkozhatunk vármegyénk közútjain is, hívta fel a figyelmet közleményben a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság

A balesetek elkerüléséért az alábbiakat kérik a sofőröktől:

  • Munkagépek vezetői elindulás előtt ellenőrizzék a kormányberendezést, fékberendezést, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító és fényjelző berendezések működését! Ha rakományuk van, rögzítsék, takarják le azt!
  • Forgalomba történő bekapcsolódáskor a gumiabroncsokra tapadt sarat, az úttestre felhordott szennyeződéseket takarítsák le! Az irányváltoztatást, a közútra történő fel- és lehajtást kiemelt körültekintéssel végezzék!
  • Türelemmel, a mezőgazdasági járművek méreteit, sebességét, a közlekedési sajátosságokat figyelembe véve közlekedjenek! Az úttest jobb széléhez húzódva tegyék lehetővé a többi jármű biztonságos elhaladását!
  • Fontos, hogy aki autóval, motorral közlekedik, kellő óvatossággal közelítse meg a mezőgazdasági járműveket. Kikerülésnél, előzésnél tartsanak nagyobb oldaltávolságot!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek