Hagyományos szezonelőtti sajtótájékoztatón számoltak be a nyári időszak eseményeiről az ország legnépszerűbb vidéki településén. 


Kulturális, gasztronómiai programokkal, zenei fesztiválokkal, kamionos találkozóval és világrekord-kísérlettel várja látogatóit idén nyáron Hajdúszoboszló. Ebben az évben sem bízzák a véletlenre; a nyári időszak szinte minden napján eseményekkel, látnivalóval, kikapcsolódási lehetőséggel fogadja az itt pihenőket a település- írja a haon.hu.

– Öröm számunkra, hogy beindult a főszezon Hajdúszoboszlón. Ha körbenézünk, láthatjuk milyen sok turista van már most a városban – mutatott körbe Czeglédi Gyula polgármester a Hungarospa előtti téren tartott szezonnyitó sajtótájékoztatón.

A városvezető kiemelte, 1 millió 146 ezer tavalyi vendégéjszakával Hajdúszoboszló – Budapest után – a második legnépszerűbb üdülőhely az országban. Májussal bezárólag pedig idén már mintegy 266 ezer vendégéjszakát tudhat magáénak a település, amelynél többet jelenleg csak Hévíz teljesített a vidéki települések közül.

 – Bízunk benne, hogy a főszezonban vissza tudjuk szerezni első helyünket – jegyezte meg a polgármester.

Czeglédi Gyula hangsúlyozta, Hajdúszoboszló évtizedek óta piacvezető a turisztikai kínálatban, ez pedig a város, a vállalkozások és a kormányzat közös munkájának eredménye, hiszen e „triumvirátus" nélkül a szükséges fejlesztések sem tudtak volna létrejönni.

– Továbbra is nagy vonzerő a Hungarospa 2021-ben átadott prémium zónája és az aquapark, amely idén harmadik ütemében fejlődik – mondta. – Most debütál főszezonban a tavaly októberre megújult Szent István park és Mátyás király sétány, amelyek több programnak is helyszínéül szolgálnak.

A fejlesztések mellett évről évre visszatérő, megújuló programokkal várjuk a turistákat. Szeretnénk, ha örökre szóló élményekkel gazdagodnának nálunk – fogalmazott.

Hajdúszoboszló sikere a térség sikere is

– Amikor a mai találkozóra készültem, egy mottót kerestem, amely végül a következő lett: együtt erősebbek vagyunk. Hajdúszoboszló páratlan értékei tovább erősíthetőek, ha térségben gondolkodunk, hiszen a környező települések is sok látnivalóval büszkélkednek és számos fellépő művészeti csoportot adnak – mutatott rá Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője. Mint fogalmazott, Hajdúszoboszló egy jó vendéglátója az itt fellépőknek, és feltöltődést, kikapcsolódást nyújt a turistáknak, akik ezáltal még közelebb kerülhetnek a térséghez, jobban megismerhetik azt.

Elmúlt az az idő, amikor riválist láttunk egymásban, az nem vehetett sehova. Az idei szezon során környékbeli és határon túli előadók, művészeti csoportok is bemutatkoznak Hajdúszoboszlón. Az érdeklődők így megismerkedhet többek között Hortobágy, Kaba, Nádudvar és a környező kisebb települések értékeivel is

– emelte ki a honatya.

Ingyenes rendezvényekből sem lesz hiány

A civil programokról Majoros Petronella alpolgármester szolgált információkkal. Mint elmondta, négy éve indult el az a kezdeményezés, hogy az utcán villámprodukciókkal lepik meg az embereket estéről-estére, ebbe tavaly óta környékbeli csoportok is bekapcsolódnak.

Idén 12 településről érkeznek fellépők, s 33 csoport veszi ki a részét a civilek és művészeti csoportok programjaiból.

A hagyományőrzés mellett gondoltak a gyermekes családok szórakoztatására: cirkuszi előadásokkal, interaktív foglalkozásokkal is készülnek a fiataloknak. A Bocskai Múzeum pedig a Hajdú Őrjárattal vesz részt az események sorában, illetve változatos programkínálattal fogadja a látogatóit június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján.

Milyen programok lesznek Hajdúszoboszlón?

Kovács Gergely öt reptéri programot ajánlott a látogatók figyelmébe. Június 17-én Bizonyítvány Bulira várják az érdeklődőket a diákok egyik legnagyobb dzsemborijára: sportvetélkedőkkel, koncertekkel készülnek, meglepetésként pedig az ország egyik legfelkapottabb könnyűzenei előadója lép fel, akinek kilétét Kovács Gergely egyelőre nem árulta el. Egy héttel később több száz Ford S Max érkezik a városba egy háromnapos családi fesztiválra és Guinness-rekord-kísérletre. A program sztárfellépője a Groovehouse zenekar lesz.

Július végén, immár második alkalommal tartanak majd repülős hétvégét, amelyen részt vesz Besenyei Péter műrepülő világbajnok, Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok és a Magyar Műrepülő Válogatott is. Az AeroFest fő produkciójában egy helikopter és egy celeb játszik majd főszerepet. Mindezek mellett pedig immár 42. alkalommal rendezik meg a Kösely Kupát, illetve kamionos találkozóra is várják az érdeklődőket.

A nyári programkavalkádban olyan előadókkal is találkozhatnak az érdeklődők, mint Follow The Flow, Kowalsky meg a Vega, vagy az Irigy Hónaljmirigy.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek