A kelet-magyarországi vármegyék ügyészi szervezetei egy közös sporttalálkozó keretében minden évben hagyományosan összemérik erejüket és ügyességüket. A pandémia miatt erre az elmúlt években ugyan nem kerülhetett sor, de az idén Nógrád és Heves vármegyék közös szervezésében a hétvégén Balassagyarmaton ismét megtartották a találkozót. 


Mindezt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal. Hozzátette, a rendezvényre 12 csapat nevezett, a Dunától keletre fekvő vármegyék mellett a Legfőbb Ügyészség, a Fővárosi Főügyészség, valamint a Központi Nyomozó Főügyészség is indult. A sporttalálkozót – melyen közel kétszázan voltak jelen – dr. Ibolya Tibor, a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese nyitotta meg.

A tradicionális sportágak, mint a síkfutás, súlylökés, kispályás labdarúgás, röplabda, tollaslabda, asztalitenisz, úszás, csocsó, darts és lövészet mellett ezúttal az íjászat is szerepelt a versenyprogramban, melyet a csapatvezető főügyészek kosárlabda büntetődobás versenyszáma tett teljessé - ismertette a sajtószóvivő ügyész.

A Heves és Nógrád vármegyék közös csapata a sikeres rendezés mellett kiemelkedő sportsikerekkel is büszkélkedhetett - tette hozzá dr. Konkoly Thege László, majd kiemelte a legfontosabb hevesi és nógrádi eseményeket:

  • A lövészetet megnyerte a hazai csapat (Záhorszkiné dr. Gyarmati Ágnes, Farkas Tamás és dr. Tolvay Csaba).
  • Ezüstérmet hoztak el az úszók (Dudás Zsoltné, dr. Kertész Ágnes, dr. Csonka Szabolcs és dr. Sashalmi Árpád), és ezüstérmes lett a labdarúgó csapat is (Rith Lajos, Farkas Tamás, dr. Új Ádám, dr. Szomszéd Balázs, dr. Csonka Szabolcs, dr. Deák Bertold, dr. Szűcs Ferenc, dr. Sashalmi Árpád, dr. Gubala Ádám és dr. Erdélyi István).
  • A röplabda csapat (dr. Bata Boglárka, Pappné dr. Molnár Bernadett, dr. Balla Eszter, dr. Ivády Kinga, Záhorszkiné dr. Gyarmati Ágnes és dr. Kertész Ágnes) és a tollaslabda páros (Máté Szabina Zsófia – dr. Erdélyi István) bronzérmes lett.
  • Kolbányiné dr. Kol Magdolna 4. helyezett lett súlylökésben és 5. helyezett asztaliteniszben, Máté Szabina Zsófia 5., míg dr. Gubala Ádám 6. helyezett síkfutásban, dr. Szabó Krisztián pedig az 5. helyet szerezte meg az íjászat versenyszámban.
  • A csapatvezetők versenyében megosztott 4. helyezett lett dr. Bóna Gyula Nógrád vármegyei főügyész, míg női dartsban megosztott 5. helyezést ért el Pappné dr. Molnár Bernadett.
  • A csapatok összesített versenyében Heves és Nógrád közös csapata a második helyen végzett 121 ponttal, mindössze 3 ponttal lemaradva a győztes Fővárosi Főügyészség mögött, és 9 ponttal megelőzve Békés vármegyét.
  • A sporttalálkozó eredményhirdetésén átadták a dr. Tolvay Örs Csaba vándordíjat is, melyet a nemrég elhunyt nógrádi főügyész családja alapított, és amit a legjobb úszócsapat kapott meg. A futballtorna legjobb játékosának járó dr. Szinay István vándordíjat dr. Blatnyák Zoltán fővárosi ügyész vehette át, a gólkirályok (6-6 lőtt góllal) dr. Dobos György (Szabolcs-Szatmár-Bereg) és dr. Gubala Ádám (Heves-Nógrád) lettek. A torna fair play díját a Békés Vármegyei Főügyészség kapta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek