Közúti baleset gondatlan okozása miatt kell felelnie az autó vezetőjének. 


A vádirat szerint a debreceni férfi személygépkocsival egyedül közlekedett Debrecenben 2022. április 11-én dél körüli időpontban, egy élelmiszerüzlet szervízútjáról akart kikanyarodni egy forgalmas útra.

A baleset időpontjában jó látási viszonyok voltak, napos idő volt, és a vádlott haladási irányában, az útkereszteződés előtt megállásra és elsőbbségadásra utasító közúti jelzőtábla van kihelyezve - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

A vádlott a tábla utasítása szerint megállt, majd jobbra akart kanyarodni, azonban nem vette észre a zebrán szabályosan haladó sértettet, aki már kb. 1 métert megtett az átkelőhelyen, ezért a kocsi jobb első részével őt elütötte.

A baleset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló csonttöréses, illetve zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett.

A vádlott alapvető KRESZ szabályt megszegő magatartásnak eredményeként következett be a baleset és keletkeztek a sértett sérülései.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján az elkövetővel szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek