A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy jánoshalmi férfival szemben, aki egy korábbi nézeteltérésük miatt előbb sípcsonton rúgott, majd több alkalommal, ököllel megütött egy férfit – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség. 

A vádirat szerint a helybéli férfi – az ügy vádlottja – 2022. július 28-án a későbbiekben bántalmazott férfit követően érkezett a jánoshalmi benzinkútra. A két férfi egy korábbi nézeteltérésük miatt olyannyira rossz viszonyban volt, hogy amikor a jánoshalmi férfi a benzinkút shopjában meglátta a pénztártól éppen távozó ismerős férfit, őt jobb lábbal sípcsonton rúgta. Ezt követően az elkövető a távozni készülő férfi után ment és egy rövid szóváltást követően, a gépkocsijánál több alkalommal, ököllel meg is ütötte haragosát – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A férfi a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést, többszörös bordatörést szenvedett.

Az ügyészség a jánoshalmi férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolta és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottat jogerősen 8 hónap, végrehajtásában 1 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Az alábbi videón a cselekmény látható.Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek