Három nap alatt lezárták a hét elején embercsempészésen tetten ért grúz férfi ügyének a vizsgálatát. 


A Salgótarjáni, a Balassagyarmati és a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján június 27-én, kedden, 11 óra körül a közös szlovák - magyar szolgálat ellátása során a 2-es számú főúton, a parassapusztai határátkelőhelynél vontak rendőri ellenőrzés alá egy lengyel honosságú gépkocsit – írják a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság portálunknak megküldött közleményében.

A rendőrök a 42 éves grúz férfi által vezetett jármű utasterében hét illegális migránst találtak, akik közül ketten török, öten pedig örmény állampolgárságúnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az egyenruhások a migránsokat elfogták, majd meghallgatásukat követően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a járművet vezető grúz embercsempészt pedig előállították és őrizetbe vették.

A 42 éves embercsempész ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói befejezték és a férfit az elkövetéstől számított 72 órán belül az ügyészség bíróság elé állította. A Balassagyarmati Járásbíróság a 42 éves grúz állampolgárságú férfit jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 7 évre kiutasította Magyarország területéről.

Szintén embercsempészés gyanúja miatt indított eljárást a napokban négy sofőr ellen a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A csempészek 76 embernek nyújtottak segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek