Bulgáriából Belgiumba igyekezett az a bolgár sofőr, aki több száz liter alkoholt szállított a teherautója platóján, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az italoskartonok között csempészárut találtak. 


Azt írták, hogy a pénzügyőrök az M5-ös autópályán egy belga rendszámú teherautót ellenőriztek. A sofőr a fuvarlevél alapján élelmiszert, üdítőt és alkoholos italokat szállított. A körülmények mégis arra engedtek következtetni, hogy a rakománnyal akadhat valami probléma, ezért a járőrök a tételes átvizsgálás mellett döntöttek.

Megérzésük beigazolódott: a sofőr a rendben sorakozó élelmiszerek és üdítők kartonjai között próbált elbújtatni 4350 doboz bolgár zárjegyes cigarettát. A dohányterméket magáénak vallotta, de annak eredetét nem tudta igazolni.A NAV munkatársai a mintegy 9 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, és költségvetési csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A jármű vezetője emellett megközelítőleg 13 millió forint jövedéki bírságra is számíthat - áll a közleményben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek