Két személyautó ütközött vasárnap késő délután a 22-es számú főút balassagyarmati szakaszán. A mentők is a helyszíne érkeztek.

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője portálunk megkeresésére elmondta: a helyszínre a helyi, valamint a szécsényi hivatásos tűzoltók vonultak, akik az egyik gépjárművet áramtalanították. Az egyik autóból kettő, míg a másikból három embert szabadítottak ki feszítővágóval. 

Megkerestük az Országos Mentőszolgálatot, akik portálunkat arról tájékoztatták, hogy a balesetben négy személy volt érintett, a helyszínre több mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztottak.

– A baleset következtében egy ember a helyszínen meghalt, egy személy életét pedig az újraélesztési kísérlet ellenére sem sikerült megmenteni. Egy embert súlyos-életveszélyes állapotban légi úton, még szintén egyet könnyebb sérülésekkel földi úton szállítottak bajtársaim a területileg illetékes kórházba – mondata el portálunknak Kaszap Réka, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

A rendőrség a műszaki mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta, a forgalmat földutakra terelik.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek