Sikeresen pályázott belterületi útfejlesztésre a TOP Plusz programban Jászapáti önkormányzata. 

Kétszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a város a Szabadság utca önkormányzati tulajdonú szakaszának felújítására – tájékoztatott a projekt csütörtöki nyitórendezvényén Farkas Ferenc, polgármester. Elmondta, hogy a Szabadság utca Petőfi Sándor úttól az Arany János utcáig terjedő szakaszának teljes útfelülete megújul, valamint megfelelő minőségű és szélességű padkaréteget alakítanak ki. A projekt célja a város közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, a településkép javítása és a közlekedésbiztonság növelése.  

– A TOP Plusz program keretében egymásra épülő projektekre nyert támogatást a jászapáti önkormányzat, hiszen a Szabadság út felújításával párhuzamosan valósulhat meg a vásártér fejlesztése. Vásár idején, minden hónap első vasárnapján jelentős a forgalom a településen. A Szabadság út, mint a vásártérre vezető út felújítása megkönnyíti majd a közlekedést – hangsúlyozta a projekt jelentőségét Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke.

Az eseményen Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője kiemelte: egymilliárd forint értékű TOP Pluszos fejlesztések valósulnak meg az elkövetkezendő időszakban Jászapátin. A már említett kétszázmilliós belterületi útfejlesztés mellett az önkormányzat közel háromszázmillió forintot nyert külterületi közutak felújítására, valamint további ötszázmillió forint támogatásból valósulhat meg a vásártér és közvetlen környezetének komplex fejlesztése.  

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek