Sorozattolvajokat fogtak el a napokban Tiszaburán. A két férfi öt alkalommal tört be lakóházakba, vendéglátóhelyekre és közintézményekbe, ahonnan csaknem 780 ezer forint értékben tulajdonítottak el különféle tárgyakat – tájékoztatta lapunkat csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. 

Mint megtudtuk, a Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt egy tiszaburai fiatallal szemben a bűnügyi felügyelet elrendelését, míg a szintén tiszaburai felnőtt férfi társának a letartóztatását indítványozta.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 16 éves fiú és 26 éves társa az elmúlt hetekben Tiszaburán öt alkalommal is betört lakóházakba, vendéglátóhelyre, közintézményekbe, az ingatlanokból mintegy 780 ezer forint értékben loptak el különböző vagyontárgyakat.

Két alkalommal az ablak leszedésével, az ajtó befeszítésével jutottak be lakatlanul hagyott házakba, s azokból kerékpárt, biztonsági kamerát, háztartási felszereléseket, illetve 15 mázsa tűzifát loptak el. Egy alkalommal a helyi iskola udvaráról, egy segélyszervezet raktárhelyiségéből vittek el cipőket, focilabdákat, élelmiszert, de betörtek egy helyi sörözőbe, és az orvosi rendelőbe is, ahonnan vérnyomásmérőt és hűsugárzót loptak.

A fiatal elkövető próbaidő alatt áll, és vele szemben több büntetőeljárás is folyik, míg felnőttkorú társával szemben szintén több, vagyon elleni bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás, így az ügyészség indítványa szerint mindkettőjük esetében megalapozottan feltehető a bűnismétlés veszélye.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértve június 22-én a fiatal bűnügyi felügyeletét, míg felnőtt társa letartóztatását rendelte el. A gyanúsítottak és védőik nem fellebbeztek a döntés ellen, így a felnőtt gyanúsított esetében az véglegessé vált, míg a fiatal elkövető esetében még be kell szerezni a törvényes képviselő nyilatkozatát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek